Mimarın Ofisi

künye
Proje OfisiSerhat Akbay Mimarlık
EkipSerhat Akbay
KonumUrla, İzmir, Türkiye
TürÖzel, Ofis
Yıl20042005
Alan32 m²
ÖdülUlusal Mimarlık Ödülü (2006)
AçıklamaBağ Evi ile aynı arazide bulunan Ofis, Bağ Evi’ne dik açıyla konumlandırılmıştır. Birbirine paralel ve farklı kotlardaki istinat duvarlarından faydalanarak mahzen tasarlanmıştır. Mahzen, arazinin ne içinden ne de dışından algılanmamaktadır; buna karşın duvarlar mahzenin üzerinde bir iz gibi ortaya çıkmakta ve kendi akslarında devam etmektedir. “Mimar’ın Ofisi”, bu duvarların bir bölümünden faydalanarak topal bir şekilde oturmaktadır. Ayaklar üzerindeki Bağ Evi ve duvarlar üzerine oturan Ofis çevreleri ile olan ilişkilerini bu konumlarıyla kararlı bir şekilde sürdürmektedirler.
FotoğrafSerhat Akbay Mimarlık
Kaynakhttp://www.serhatakbay.com/ , http://mo.org.tr/